Spectral Engines ja BSH kehittivät tekstiiliskannerin pyykinpesun helpottamiseksi

15.03.2019
|
Comments off
|

 

Maailman johtaviin kodinkonevalmistajiin kuuluva BSH Hausgeräte GmbH on kehittänyt innovatiivisen pyykkiskannerin, joka pohjautuu suomalaisen materiaalisensorivalmistaja Spectral Enginesin sensoriteknologiaan. Yritysten yhteistyöstä syntyi X-Spect, älykäs skanneri, joka tunnistaa erilaiset tekstiilit ja niissä olevat tahrat.

X-Spect tekee tavallisista kotiaskareista helpompia, turvallisempia ja mielenkiintoisempia ehdottamalla pesu- ja hoito-ohjeita tekstiilityypistä ja tahroista riippuen. Skannattuaan tekstiilit langaton laite siirtää tekstiili- ja tahratiedot suoraan BSH:n pesukoneeseen, joka valitsee tietojen perusteella automaattisesti oikeat pesuasetukset. X-Spectin ydin on Spectral Enginesin sensori, joka määrittää pestävien tekstiilien materiaalin ja auttaa päättämään, kuinka tahroista päästään parhaiten eroon.

”X-Spect on kodinkoneteknologian saralla suuri läpimurto. Valitsimme Spectral Enginesin sensorin, sillä heidän teknologiansa ovat poikkeuksellisen suorituskykyisiä ja joustavia ja heidän tiiminsä asiantuntijuus huippuluokkaa”, kommentoi tohtori Arndt von Bieren, Advanced Sensor Technologies at Corporate Innovation -osaston johtaja BSH:lta.

Tuote lanseerattiin Bosch-kodinkonebrändin nimissä Shanghaissa Appliance World Expo (AWE) 2019 -kodinkonemessuilla, jossa se sai innostuneen vastaanoton. Bosch on yksi kolmestatoista yrityksestä, joka kuuluvat BSH:n brändiportfolioon.

”X-Spect sisältää aikaisemmin tänä vuonna julkaisemamme NIRONETM Sensor X -sensorin. Tuote aloittaa meille uuden ajanjakson kuluttajasovellusten parissa ja todistaa, että sensoreitamme voi käyttää sekä teollisuuden sovelluksissa että kuluttajille suunnatuissa tuotteissa. Odotamme malttamattomina ja innoissamme mitä yhteistyömme tuo tulevaisuudessa tullessaan, sillä BSH on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu laadukkaiden kodinkoneiden valmistaja. Uskomme, että yhteistyö vahvistaa entisestään Spectral Enginesin asemaa sensoriteknologioiden edelläkävijänä maailmanlaajuisesti”, Jarkko Antila, Spectral Enginesin toimitusjohtaja, toteaa.

 

Lisätietoja:

Jarkko Antila, CEO, Spectral Engines
+358 50 529 8876
Jarkko.Antila@spectralengines.com

 

Janne Suhonen, CCO, Spectral Engines
+358 40 7023285
janne.suhonen@spectralengines.com