Skip to content

SPIE Photonics West 2017 oli isompi ja parempi kuin koskaan.

[:en]PhotonicsWest2017-15


Tämän vuotiset SPIE Photonics West 2017 fotoniikka-alan messut keräsivät ennätykselliset 23 000 kävijää ja yli 1380 näytteilleasettajaa. Niin esittelijöiden kuin messuvieraiden yhteisenä tavoitteena oli tehdä kauppaa, luoda kumppanuuksia ja solmia uusia verkostoja keräten samalla uutta tietoa niin alan tutkimuksesta kuin teknologioista.

Photonics Finland oli tänä vuonna paikalla uuden edustavan messuosaston sekä yhdeksän kovatasoisen yrityksen voimin ottamassa potentiaalisia asiakkaita vastaan. Photonics Finlandin jäsenyrityksiä paikalla oli Gasera, Oplatek, Nanocomp, Spectral Engines, Specim, Primoceler, Senop, VTT ja VTT Memsfab sekä Brighterwave.

PhotonicsWest2017-9
Valmiina ottamaan ensimmäiset vieraat vastaan.

Jo ensimmäisen messupäivän aikana osastollamme oli havaittavissa aiempia vuosia enemmän ”pöhinää” ja yritysten ständit houkuttelivat tasaiseen tahtiin uusia asiakkaita. Toinen messupäivä oli normaaliin tapaan vielä kiireisempi ja kolmannen päivän viimeiset asiakkaat olivat paikalla vielä messujen sulkeutumisen aikaan.

PhotonicsWest2017-28PhotonicsWest2017-10
Photonics Finlandin messuosastolla riitti vilskettä.

Osastomme yritykset tuntuivat olevan asiakkaisiin ja saatujen liidien määrään oikein tyytyväisiä. Myös uusiutuneeseen messuosastoon oltiin tyytyväisiä niin yritysten kuin vierailijoiden osalta. Osasto herätti positiivista huomiota Euroopan fotoniikan klustereiden keskuudessa ja pääasiallinen palaute oli, että ”näin tuleekin olla esillä”. Tämä jos mikä lämmitti messuosastoa järjestävien mieltä. Voidaan kuitenkin todeta, että täydellistä ei olla vielä tehty, eli kehitettävää messuosastolla jäi toki seuraavallekin vuodelle mutta tästä on erinomaisen hyvä jatkaa.

Messuosaston järjestäjänä oli ilo huomata, että osastolla oli selkeästi havaittavissa hyvä yhteisöllinen ote ja Suomen fotoniikka-alaa edustettiin porukalla hyvässä yhteishengessä. Tällainen ilmapiiri muodostuu vain yhteisellä panoksella ja parhaimmillaan se näyttäytyy positiivisena yhteisönä myös ulospäin, eli tässä tapauksessa kaikille osastomme vieraille.

Erityishuomiona täytyy todeta, että tähän tunnelmaan kiteytyi viimeisen päivän kellonlyömä, kun messut sulkeutuivat ja Gaseran pojat iskivät ns. ”purkukaljat” pöytään. Tällöin väsyneimmänkin esittelijän silmät kirkastuivat ja voitiin kuitata Photonics West 2017 yhdessä hoidetuksi.

PhotonicsWest2017-30
Purku!

Kuten SPIEN tiedotteen pohjalta voidaan huomioida, on Photonics West messut erittäin tärkeä tapahtuma alan yhteisölle, ollen paikka jossa uudet kumppanuudet sekä verkostot syntyvät ja kauppa käy. Samalla kerätään tietoa uusista tutkimustuloksista, teknologioista sekä tuotteista ja sopivat laitteet löytyvät niin laboratorioiden, tehtaiden kuin klinikoiden tarpeisiin. Messuilla vierailee hyvin määrätietoisia ja kaupan tekoon tähtääviä asiakkaita, joka on paras mahdollinen asia näytteilleasettajia ajatellen.

Tähän voinee saadun palautteen pohjalta myös lisätä, että Photonics Finlandin yhteinen messuosasto on ottanut paikkansa mielenkiintoisena vierailukohteena. Ehkäpä tulevia vuosia ajatellen olisi mahdollista myös kehittää tätä kiinnostavuutta seuraavalle tasolle. Paljua ja saunaa on jo ehdotettu mutta toki muitakin vaihtoehtoja on varmasti olemassa.

PhotonicsWest2017-25
Hololensin tuleva kilpailija?

Tänä vuonna tietoa siirrettiin 4700 esityksen voimin ja aihealueiden vaihdellessa biofotoniikasta lasereihin ja optoelektroniikasta 3D-tulostukseen tai aivotutkimukseen. Kaikki tilaisuudet alan huippututkijoilta sekä osaajilta.

Photonics West pitää paikkansa alansa tärkeimpänä B2B-tapahtumana, jonne kasvuhakuiset sekä partneroituvat yritykset mutta myös markkinoiden sekä uusimman teknologisen tiedon ja tutkimuksen harjalla surffaavat toimijat suuntaavat.

PhotonicsWest2017-21
Primoceler oli miettinyt vitriinivalaistuksen viimeisen päälle ja kokonaisuus oli kerrassaan loistelias.

Pienenä mainoksena kerrottakoon, että Photonics Finland on jälleen ensi vuonna mukana Photonics West messuilla ja ilmoittautuminen on nyt auki. Suunnittelemme myös parhaillaan oheisohjelmaa osastolle tuleville yrityksille. Tällä hetkellä sitovasti ilmoittautuneita yrityksiä on jo seitsemän ja vapaita paikkoja osastollamme vielä muutama avoinna. Mikäli ilmoittautuneita tulee enemmän kuin kymmenen, voimme tarvittaessa kasvattaa osastomme kokoa.

Photonics West 2018 messuille tulee ilmoittautua viimeistään 28.2.2017 mennessä ja itse osastolla paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisäksi vuoden 2019 ja 2020 Photonics West messuille ensimmäiset paikat on myös täytetty.

Seuraavaksi tänä vuonna osallistumme Laser World of Photonics messuille Müncheniin (26. – 29.6.2017) näillä näkymin seitsemän yrityksen voimin. Messuosaston kilpailutus ja valinta ovat parhaillaan menossa, joten nyt on viime hetket ilmoittautua, mikäli vielä mielii mukaan.

Messutiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen tuukka.pakarinen@photonics.fi.

Photonics Finland kiittää kaikkia Photonics West 2017 messuosaston yrityksiä ja vieraita sekä toivottaa kaikille oikein aurinkoista kevättä! Nähdään viimeistään Photonics West 2018 messuilla.  

DSC_6216fix


photonics_finland_blue_logo_png

Facebook: https://www.facebook.com/PhotonicsFinland/  Twitter: @PhotonicsFin
LinkedIn: https://www.linkedin.com/groups/4344988

Tuukka Pakarinen
Photonics Finland[:fi]PhotonicsWest2017-15


Tämän vuotiset SPIE Photonics West 2017 fotoniikka-alan messut keräsivät ennätykselliset 23 000 kävijää ja yli 1380 näytteilleasettajaa. Niin esittelijöiden kuin messuvieraiden yhteisenä tavoitteena oli tehdä kauppaa, luoda kumppanuuksia ja solmia uusia verkostoja keräten samalla uutta tietoa niin alan tutkimuksesta kuin teknologioista.

Photonics Finland oli tänä vuonna paikalla uuden edustavan messuosaston sekä yhdeksän kovatasoisen yrityksen voimin ottamassa potentiaalisia asiakkaita vastaan. Photonics Finlandin jäsenyrityksiä paikalla oli Gasera, Oplatek, Nanocomp, Spectral Engines, Specim, Primoceler, Senop, VTT ja VTT Memsfab sekä Brighterwave.

PhotonicsWest2017-9
Valmiina ottamaan ensimmäiset vieraat vastaan.

 

Jo ensimmäisen messupäivän aikana osastollamme oli havaittavissa aiempia vuosia enemmän ”pöhinää” ja yritysten ständit houkuttelivat tasaiseen tahtiin uusia asiakkaita. Toinen messupäivä oli normaaliin tapaan vielä kiireisempi ja kolmannen päivän viimeiset asiakkaat olivat paikalla vielä messujen sulkeutumisen aikaan.

PhotonicsWest2017-28PhotonicsWest2017-10
Photonics Finlandin messuosastolla riitti vilskettä.

 

Osastomme yritykset tuntuivat olevan asiakkaisiin ja saatujen liidien määrään oikein tyytyväisiä. Myös uusiutuneeseen messuosastoon oltiin tyytyväisiä niin yritysten kuin vierailijoiden osalta. Osasto herätti positiivista huomiota Euroopan fotoniikan klustereiden keskuudessa ja pääasiallinen palaute oli, että ”näin tuleekin olla esillä”. Tämä jos mikä lämmitti messuosastoa järjestävien mieltä. Voidaan kuitenkin todeta, että täydellistä ei olla vielä tehty, eli kehitettävää messuosastolla jäi toki seuraavallekin vuodelle mutta tästä on erinomaisen hyvä jatkaa.

Messuosaston järjestäjänä oli ilo huomata, että osastolla oli selkeästi havaittavissa hyvä yhteisöllinen ote ja Suomen fotoniikka-alaa edustettiin porukalla hyvässä yhteishengessä. Tällainen ilmapiiri muodostuu vain yhteisellä panoksella ja parhaimmillaan se näyttäytyy positiivisena yhteisönä myös ulospäin, eli tässä tapauksessa kaikille osastomme vieraille.

Erityishuomiona täytyy todeta, että tähän tunnelmaan kiteytyi viimeisen päivän kellonlyömä, kun messut sulkeutuivat ja Gaseran pojat iskivät ns. ”purkukaljat” pöytään. Tällöin väsyneimmänkin esittelijän silmät kirkastuivat ja voitiin kuitata Photonics West 2017 yhdessä hoidetuksi.

PhotonicsWest2017-30
Purku!

 

Kuten SPIEN tiedotteen pohjalta voidaan huomioida, on Photonics West messut erittäin tärkeä tapahtuma alan yhteisölle, ollen paikka jossa uudet kumppanuudet sekä verkostot syntyvät ja kauppa käy. Samalla kerätään tietoa uusista tutkimustuloksista, teknologioista sekä tuotteista ja sopivat laitteet löytyvät niin laboratorioiden, tehtaiden kuin klinikoiden tarpeisiin. Messuilla vierailee hyvin määrätietoisia ja kaupan tekoon tähtääviä asiakkaita, joka on paras mahdollinen asia näytteilleasettajia ajatellen.

Tähän voinee saadun palautteen pohjalta myös lisätä, että Photonics Finlandin yhteinen messuosasto on ottanut paikkansa mielenkiintoisena vierailukohteena. Ehkäpä tulevia vuosia ajatellen olisi mahdollista myös kehittää tätä kiinnostavuutta seuraavalle tasolle. Paljua ja saunaa on jo ehdotettu mutta toki muitakin vaihtoehtoja on varmasti olemassa.

PhotonicsWest2017-25
Hololensin tuleva kilpailija?

 

Tänä vuonna tietoa siirrettiin 4700 esityksen voimin ja aihealueiden vaihdellessa biofotoniikasta lasereihin ja optoelektroniikasta 3D-tulostukseen tai aivotutkimukseen. Kaikki tilaisuudet alan huippututkijoilta sekä osaajilta.

Photonics West pitää paikkansa alansa tärkeimpänä B2B-tapahtumana, jonne kasvuhakuiset sekä partneroituvat yritykset mutta myös markkinoiden sekä uusimman teknologisen tiedon ja tutkimuksen harjalla surffaavat toimijat suuntaavat.

PhotonicsWest2017-21
Primoceler oli miettinyt vitriinivalaistuksen viimeisen päälle ja kokonaisuus oli kerrassaan loistelias.

 

Pienenä mainoksena kerrottakoon, että Photonics Finland on jälleen ensi vuonna mukana Photonics West messuilla ja ilmoittautuminen on nyt auki. Suunnittelemme myös parhaillaan oheisohjelmaa osastolle tuleville yrityksille. Tällä hetkellä sitovasti ilmoittautuneita yrityksiä on jo seitsemän ja vapaita paikkoja osastollamme vielä muutama avoinna. Mikäli ilmoittautuneita tulee enemmän kuin kymmenen, voimme tarvittaessa kasvattaa osastomme kokoa.

Photonics West 2018 messuille tulee ilmoittautua viimeistään 28.2.2017 mennessä ja itse osastolla paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisäksi vuoden 2019 ja 2020 Photonics West messuille ensimmäiset paikat on myös täytetty.

Seuraavaksi tänä vuonna osallistumme Laser World of Photonics messuille Müncheniin (26. – 29.6.2017) näillä näkymin seitsemän yrityksen voimin. Messuosaston kilpailutus ja valinta ovat parhaillaan menossa, joten nyt on viime hetket ilmoittautua, mikäli vielä mielii mukaan.

Messutiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen tuukka.pakarinen@photonics.fi.

 

Photonics Finland kiittää kaikkia Photonics West 2017 messuosaston yrityksiä ja vieraita sekä toivottaa kaikille oikein aurinkoista kevättä! Nähdään viimeistään Photonics West 2018 messuilla.  

DSC_6216fix


photonics_finland_blue_logo_png

Facebook: https://www.facebook.com/PhotonicsFinland/  Twitter: @PhotonicsFin
LinkedIn: https://www.linkedin.com/groups/4344988

Tuukka Pakarinen
Photonics Finland

 [:]