Skip to content

[:en]Nanocomp has opened a subsidiary in China[:fi]Nanocomp jalkautuu Kiinaan [:]

[:en]Nanocomp is a company that manufactures micro- and nanophotonics and its headquarters are located in Finland. The company has subsidiaries in California and Hong Kong and in addition two sales offices in Japan and Israel. The newly founded subsidiary is located in the city of Dongguan, the Province of Guangdong in southern China. The company continues its strategy to expand its business on the global market. The company’s business consists mainly of export of goods.

“Asia plays an important role to us. Over 90 % of our current turnover comes from Asia and mainly from China.It is only natural that we work close to our customer”, says Veli-Pekka Leppänen, the CEO of Nanocomp Oy Ltd.

“We believe that our future growth will come particularly from China and its nearby areas such as Taiwan. Our company focuses on ultra thin illumination solutions for displays and our most important customers and supply chains are found in Asia”, outlines Matti Eronen, VP, Sales and Marketing of Nanocomp Oy Ltd.

The subsidiary in China will first concentrate on sales and serving existing customers. “The existing production will stay in Finland. We are not moving our production to China. Operations, which are connected for example to post-processing or require manual assembly might be located in China in the future,” confirms Leppänen.

More information:

CEO Veli-Pekka Leppänen
Tel.: +358 400 127 680
E-mail: veli-pekka-leppanen (at) nanocomp.fi[:fi]Joensuulainen teknologiayritys Nanocomp Oy on avannut tytäryhtiön Kiinaan Dongguanin kaupunkiin, joka sijaitsee Guangdongin osavaltiossa Etelä-Kiinassa. Yhtiö jatkaa strategiaansa laajentaa liiketoimintaa kansainvälisillä markkinoilla.

Nanocomp on vahvasti vientiyhtiö, sillä noin 95 prosenttia sen Kontiolahden Lehmossa valmistetuista tuotteista menee vientiin.

– Aasialla on meille tärkeä rooli. Yli 90 prosenttia nykyisestä liikevaihdostamme tulee Aasiasta – lähinnä Kiinasta. On luonnollista, että työskentelemme lähellä asiakkaamme. Paikallinen yhtiö luo uskoa, toteaa Nanocomp Oy:n toimitusjohtaja Veli-Pekka Leppänen.

Nanocompin asiakkaat ovat jo pitkään houkutelleet Nanocompia siirtämään tuotantoaan Aasiaan, lähemmäs asiakkaita ja lopputuotetta. Kiinaan perustettu yhtiö ei ole tuotantoyhtiö vaan trading-yhtiö, joka helpottaa kaupankäyntiä ja rahan liikkumista.

– Nykyinen tuotanto pysyy Suomessa. Emme siirrä tuotantoamme Kiinaan. Toiminnot, jotka liittyvät esimerkiksi jälkikäsittelyyn tai vaativat manuaalista kokoamista, voivat sijaita Kiinassa tulevaisuudessa , vahvistaa Leppänen (kuvassa).

Nanocompilla on ennestään tytäryhtiöt Kaliforniassa ja Hongkongissa sekä lisäksi kaksi myyntitoimistoa Japanissa ja Israelissa.

– Uskomme, että tulevaisuuden kasvu tulee erityisesti Kiinasta ja sen lähellä olevista alueista, kuten Taiwanista. Yrityksemme keskittyy näytöille erittäin ohuisiin valaistusratkaisuihin ja tärkeimpiin asiakkaisiin ja toimitusketjuihin löytyy Aasiasta , jatkaa varatoimitusjohtaja Matti Eronen, joka vastaa yhtiön myynnistä ja markkinoinnista.

Toimitusjohtaja Leppäsen mukaan Nanocompin vuosi on sujunut hyvin, ja maaliskuussa päättyvällä tilikaudelta on odotettavissa positiivisia lukuja. Leppänen kertoi vuosi sitten Karjalaiselle, että yhtiön tavoite on tuplata silloinen seitsemän miljoonan euron vuotuinen liikevaihto kolmessa vuodessa.

Nanocomp on mikro- ja nano-optisia komponentteja valmistava fotoniikkayritys, jonka tuotteet ohjaavat ja voivat hallita valon kulkua. Tuotteita käytetään esimerkiksi mobiililaitteiden näytössä.

Lisätietoja:

CEO Veli-Pekka Leppänen
Tel.: +358 400 127 680
E-mail: veli-pekka-leppanen (at) nanocomp.fi

Alkuperäinen juttu verkko-Karjalaisessa https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/talous/item/158206-nanocompilta-odotettu-jalkautuminen-kiinaan-aasialla-on-tarkea-rooli[:]

Comments are closed.