Skip to content

Photonics Finland palkitsi parhaat – OptoFidelity on vuoden fotoniikka-alan yritys

Photonics Finland palkitsi parhaat – OptoFidelity on vuoden fotoniikka-alan yritys ja Mikko Partanen sekä Mikko Närhi pokkasivat vuoden väitöskirjapalkinnot

 

OptoFidelity Oy on valittu vuoden 2017 fotoniikka-alan yritykseksi Optics & Photonics Days 2018 -tapahtumassa Jyväskylässä 29.5.2018. Palkinto jaettiin nyt toista vuotta peräkkäin ja tämän vuoden teemana oli kasvu. Photonics Finland:in hallitus valitsi finaaliin kuusi potentiaalisinta joista OptoFidelity Oy:n lisäksi jatkoon pääsivät Nanofoot Finland Oy, Specim Oy, NomiCam Oy sekä Modulight Oy.

 

Voittajan valinnassa painottuivat useamman vuoden jatkunut kasvu. Viimeiset kolme vuotta OptoFidelity:n henkilöstömäärä on kasvanut 25% vuosittain sekä Suomessa, että ulkomailla. Valinnassa huomioitiin myös yrityksen kasvun yhteydessä tapahtunut kansainvälistyminen sekä kyky luoda laaja tuotetarjonta yrityksen omille sovellusalueille.

 

OptoFidelityssä autamme asiakkaitamme suunnittelemaan ja valmistamaan maailman parhaita älylaitteita. Olemme robottiavusteisen testausautomaation edelläkävijöitä”, toteaa Tapio Koskinen, OptoFidelity Oy:n myyntijohtaja.

 

OptoFidelity Oy auttaa asiakkaitaan suunnittelemaan ja valmistamaan maailman parhaita älylaitteita. Yritys on robottiavusteisen testausautomaation edelläkävijä, jonka mittaus- ja testausratkaisuja käytetään tuotekehitysvaiheessa, volyymituotannossa sekä huoltoympäristöissä. Uusimpana optisen mittaustekniikan sovellusalueena on VR / AR laitteiden suorituskyvyn mittausratkaisut. OptoFidelity Oy kehittää myös asiakaskohtaisia optisia mittausjärjestelmiä, joissa yhdistyvät yrityksessä kehitetty tarkkuusrobotiikka sekä optinen mittausteknologia. OptoFidelity on perustettu 2005 ja toimii tällä hetkellä Suomen lisäksi Kiinassa ja USA:ssa. Yritys työllistää n. 150 henkeä. www.optofidelity.com

 

Merkittävä teoreettinen mutta myös sovelluksiin pohjaava tutkimus palkittiin

 

Tänä vuonna palkittiin poikkeuksellisesti kaksi väitöskirjaa. Molemmat väitöskirjat olivat erittäin ansioituneita ja korkeatasoisia sekä edustivat oman alansa parhaimmistoa. Mikko Partasen väitöskirja on tieteelliseltä tutkimukseltaan merkittävä keskittyen kvanttioptiikan energian ja liikemäärän kuljetukseen makroskooppisissa rakenteissa. Mikko Närhen väitöskirja puolestaan on erinomainen ja kokeellinen työ keskittyen ultranopeiden valopulssien entistä tarkempaan mittaamiseen.

 

 

Lisätietoja Photonics Finlandin palkinnoista

 

Photonics Finlandin toiminnanjohtaja

Juha Purmonen

juha.purmonen@photonics.fi

+358 50 354 3832

http://www.photonics.fi

 

OptoFidelity Oy:n myyntijohtaja

Tapio Koskinen

tapio.koskinen@optofidelity.com

+358 50 436 1158

http://www.optofidelity.com