Skip to content

Photonics West 2020 – Suomen osasto kasvoi isoksi

Globaalisti merkittävin fotoniikka-tapahtuma SPIE Photonics West keräsi jälleen teknologia-alan tärkeimmät toimijat aurinkoiseen San Franciscoon. Tänä vuonna suomalaisia yrityksiä oli messujen näytteilleasettajina 21 kpl, joista peräti 16 esillä Photonics Finland yhteisosastolla. Messuille tullaan esittelemään uusia tuotteita, etsimään uusia asiakkaita, hankkimaan laadukkaita liidejä mutta myös tapaamaan jo olemassa olevia kumppaneita. Kuten yritykset sen itse toteavat “tämä on paikka missä täytyy olla”.

Photonics West 2020 Suomen osastolla olivat mukana Brighterwave, Inkron, Emberion, Senop, Ampliconyx, Spectral Engines, Oplatek, VTT, VTT Memsfab, Ladimo, Gasera, Dispelix, Prein, Nomicam, Elfys ja A-Photonics.


Suomen osasto on vuosien varrella kasvanut tasaiseen tahtiin ja tälle vuodelle tilaa laajennettiin jälleen. Heti osastolle saapuessa oli selvää, että Photonics Finland paviljonki on kasvanut nyt isoksi. Tilaa riittää niin näytteilleasettajille kuin tapaamisten järjestämiseen. Myös osaston kattoripustus on venynyt vaikuttaviin mittoihin, jonka myötä messujen aikana ei kellekään ollut epäselvää mistä päin hallia suomalaisia yrityksiä kannattaisi etsiä.Photonics West messujen Suomen osastosta on vuosien varrella muodostunut eri organisaatioiden ja yritysten tapaamispaikka ja kaupanteon keskellä vallitsee iloinen puheensorina sekä erinomainen yhteishenki kaikkien toimijoiden kesken. Arvokkaan lisän osastolle toivat co-sponsorit Vexlum, Inkron, Modulight, Reflekron, Business Joensuu ja UEF – Institute of Photonics tarjoten osaston virvokkeet sekä pienet syötävät messujen aikana.Aina on jotain parannettavaa ja yritysten toiveisiin pyritään vastaamaan mahdollisimman kattavasti. Palautekysely on tässä kohtaa tärkeässä asemassa niin uusien ideoiden mutta myös yleisen toiminnan kehittämisen kannalta. Tämän vuoden palautteissa kaikki osaston yritykset pitivät messuosaston toimivuutta ja näyttävyyttä joko hyvänä tai erittäin hyvänä. Näiltä osin keskiarvoksi muodostui 3.56 / 4. Messuosaston kokoa pitivät 89% osallistujista erittäin hyvänä mutta osaston sijainti hallissa voisi olla vielä parempi. Sijainti paranee vuosi vuodelta SPIEn pisteytysjärjestelmän mukaisesti ja myös Suomen osaston kasvaessa.

Tänä vuonna messujen yhteydessä oleviin tapahtumiin panostettiin enemmän ja mm. Get Together -tilaisuus pidettiin Suomi-porukan kesken ennen messujen alkua. Tämä perinne pidetään jatkossakin ja Get Together tilaisuuksiin ovat aina kaikki Photonics Finland jäsenet tervetulleita! Messujen aikana Business Finlandin Veli-Pekka Ihanus piti myös tilaisuuden kansainvälisille markkinoille suuntaavien fotoniikka-yritysten rahoituksesta.Suomen osastolla testattiin nyt ensimmäistä kertaa kahden yrityksen kesken jaettua ständiä. Tarkoituksena on tukea ja mahdollistaa nuorten startup-yritysten ja yrityksiksi muotoutuvien projektien esillepääsyä alan tärkeimmillä messuilla. Photonics Finland Suomen osasto tarjoaa uskottavan ponnahduslaudan ja esillepanon sekä fotoniikka-yhteisön tuen menestymiselle. Kokemukset olivat positiivisia ja tätä mahdollisuutta tullaan hyödyntämään myös tulevilla Photonics West -messuilla.


A-Photonics ja Elfys jaetulla ständillä.

Yhteisosaston näkyvyyttä ja voimaa lisäävät myös yhteisesti toteutettu viestintä, joka tavoitti kattavasti alan toimijoita. Tänä vuonna Photonics Finland osastoa ja yrityksiä markkinoiva sosiaalisen median viestintä saavutti kuukauden aikana yhteensä 30 000 henkilöä (Twitter, LinkedIn ja Facebook). Tähän vielä kun huomioidaan jokaisen osaston yrityksen ja toimijan toteuttama viestintä, niin luvut olivat varmasti moninkertaiset.

Photonics West 2021 ja 2022 rekisteröitymiset ovat nyt avoinna. Ensi vuodelle on jo 10 paikkaa täytetty ja sitä seuraavalle jo lähes sama määrä! Nyt kannattaa ilmoittautua mukaan sillä paikat osastolla täytetään rekisteröitymisjärjestyksessä! Photonics West 2021 (ja 2022) ilmoittautuminen sekä tarkemmat tiedot TÄÄLLÄ.

Katso tästä PW20 Suomen osaston haastattelut – Kannattaako Photonics West / Photonics Finland osastolle oikeasti tulla ja kannattaako pienten yritysten puskea Piilaaksoon? Videon näet TÄÄLTÄ.