Skip to content

Fotoniikka-alan työpaikat löytyvät nyt yhdestä osoitteesta

Tutustu Photonics jobs in Finland palveluun täällä!


Valon hyödyntämiseen perustuva teknologia fotoniikka on vahvassa nousukiidossa koko Euroopassa. Suomessa kasvu on erityisen voimakasta ja fotoniikka-alan yritysten liikevaihto on kasvanut vajaassa neljässä vuodessa yli 40%, mikä tarkoittaa noin 12% prosentin vuosivauhtia vuodesta 2016 alkaen. Koronatilanteesta huolimatta vuoden 2020 aikana pelkästään Joensuun alueelle fotoniikka-ala toi 40 uutta työpaikkaa ja koko Suomeen yhteensä noin 200-300 työpaikkaa. Alan yritysten määrä on myös merkittävässä kasvussa ja seuraavan neljän vuoden aikana on tarve jopa 1000 uudelle työntekijälle.

Kysyntä osaajista on suurta toiselta asteelta aina korkeakoulutettuihin saakka. Tarjontaan vastataan niin oppilaitosten välisellä koulutusyhteistyöllä kuin yritysten tarpeiden pohjalta suunnitellulla fotoniikan muuntokoulutuksella. Lisäksi on suuri tarve yhtenäiselle alustalle, jossa osaajat, yritykset ja avoimet työpaikat kohtaavat. Suomen fotoniikan etujärjestö Photonics Finland vastaa huutoon juuri julkaistun fotoniikka-alan yrityksille suunnatun Photonics jobs in Finland -työpaikkasivuston myötä.

Photonics Jobs in Finland -sivusto kerää koko fotoniikka-alan työtarjonnan yhdelle alustalle, jonka kautta yritysten on helppoa ilmoittaa sekä muokata aiempia ilmoituksiaan sivustolla. Jatkossa sivuston yhteyteen tehdään myös CV-pankki alan osaajien sekä työnantajien nopeampaan ja helpompaan kohtaamiseen. Alan kasvun myötä kansainvälinen osaajahoukuttelu on yhä merkittävämmässä asemassa, sillä pelkästään Suomessa tehtävällä huipputason fotoniikan koulutuksella on haasteita vastata jatkuvasti kasvavaan kysyntään.

”Viime vuonna tekemästämme fotoniikka-alan toimijoille suunnatusta kyselystä nousi esille, että yritykset kasvavat voimakkaasti ja uusille osaajille on suuri kysyntä. Näin ollen Photonics Jobs sivuston avulla lähdimme vastaamaan tähän tarpeeseen”, Suomen fotoniikka-alan etujärjestön Photonics Finlandin toiminnanjohtaja Juha Purmonen kertoo.

Fotoniikka on mahdollistava avainteknologia, jonka ratkaisut ulottuvat laajalle teollisuuden kuin kuluttajamarkkinoiden saralla. Älykkäät järjestelmät tuovat mukanaan automaation ja keskenään keskustelevat koneet, jotka saavat tietonsa fotoniikkaan perustuvien silmien eli sensoreiden avulla. Jatkuvasti kehittyvät virtuaalisen- ja lisätyn todellisuuden ratkaisut perustuvat fotoniikan tarjoamiin komponentteihin. Terveysalalle fotoniikka tuo mm. mikroskoopit ja valon avulla pystytään hoitamaan sekä testaamaan erilaisia tauteja. Esimerkiksi laservalolla voidaan aktivoida ja kohdentaa potilaalle suonen sisäisesti annettu syöpälääkitys, jolloin lääke vaikuttaa vain syöpäkudokseen rasittamatta terveitä kudoksia. Valoon perustuvat ratkaisut tehostavat myös ruuantuotannon laadunvalvontaa tuhoten esimerkiksi UV-valon avulla tuotantotilojen mikrobeja ja vähentämällä samalla kemikaalien käytön myötä syntyvien uusien vastustuskykyisempien bakteerikantojen muodostumisen.

Photonics Finland

Teollisuusvetoinen innovaatioekosysteemi, joka kokoaa Suomen fotoniikankoulutuksen, tutkimuksen, tuotekehityksen, teollisuuden, loppukäyttäjät ja palvelut yhteen. Photonics Finland vastaa Suomen fotoniikkateollisuuden näkyvyydestä luoden uutta yhteistyötä ja liiketoimintaa. Lisätietoa toiminnasta Photonics.fi.

Photonics jobs in Finland

Suomen fotoniikka-alan koko työtarjoaman ja osaajat yhdistävä sivusto, jossa alan yritykset voivat helposti ilmoittaa sekä muokata jo aiemmin tekemiään työpaikkailmoituksia. Fotoniikka-alan suomalaisille ja kansainvälisille osaajille sivusto tarjoaa helpon tavan etsiä ja löytää sopivia työpaikkoja Suomesta. Lisätietoa palvelusta photonics.fi/jobboard/.

Lisätietoja

Photonics Finland toiminnanjohtaja

Juha Purmonen

juha.purmonen@photonics.fi

+358 50 354 3832